Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nový výtah

Trochu se mi zdá , že se u nás projekty a rekonstrukce řídí vkusem našeho správce , předsedy a jeho manželky , která si zřejmě doma dupne a bude se dělat zábradlíčko podle jejích potřeb a představ .Nový výtah má být údajně luxusní kousek , který si vybral/a osoba poháněná nějakými podivnými "vlivy" ?  Rekonstrukce výtahu mi připadá svým rozsahem zbytečná a místy dost nelogická . Výtah má hlavně plnit svojí funkci a není nutné , aby byl luxusního vzhledu , plný zrcadel a dalších zbytečností . Už ted´ je zjevné , že došlo ke zúžení schodišt´ , zhoršení cirkulace vzduchu na chodbách a zdá se , že není moc dobrý nápad obkládat celou šachtu výtahu sádrokartonovými deskami , které brání jak cirkulaci vzduchu , zhoršují rozptyl světla (zastíńují) a celkově působí dost divně . Vnitřní interiér výtahu vypadá jako kdyby byl vyroben z levných lamel (prohýbá se), které se používají na výrobu laminátových podlah  Výtah je přizpůsobený starším lidem , takže , když někdo spěchá např. na autobus tak pěšky dolů je to rychleji .

25.3. 2015 - Výtah sice nějaký týden jezdí , ale není stále zcela dokončen . Práce svým provedením působí místy odbytě kdy například na původní konstrukci "výtaháři" poškodili původní nátěr , místy konstrukci probrousili (jak jim zřejmě ujela bruska) a vůbec se nenamáhali s nátěrem "obnažených" míst , která mohou a jistě i budou při vyšší vlhkosti korodovat (místy se koroze již nachází)  . Snad po úplném dokončení zmizí i ten divný hluk , kdy se dá výtah do pohybu  a vůbec po celou dobu "jízdy". Zní to jakoby za sebou táhl nějaký polystyren nebo igelit . Za luxus by se dalo označit hlasové oznámení při příjezdu do daného patra . Myslím si že každý nový výtah bude vypadat dobře i když se obloží tím nejlevnějším laminátem jako u nás . Dokonalý optický klam většího prostoru vytváří zrcadlo umístěné naproti dveřím , ale je pravda , že je nový výtah  prostornější než ten původní takže se do tohoto výtahu vejdou v pohodě dvě objemné osoby vepřového typu i se čtyřmi plnými taškami jídla a ještě zbude místo pro několik štanglí salámu a psa . Snad nový výtah nepřispěje ke zvýšenému statickému zatížení budovy ?!

Výběr firmy , která nám tento výtah instalovala nebyl také zrovna nej....... .Jak se nakonec ukázalo tak stačilo vyměnit pouze kabinu a mohly být zachovány i původní jednokřídlové šachetní dveře , zábradlí a místo sádrokartonu pletivo a úspora by byla ve statisících  .... .

Dnes 8.4. výtahová firma narychlo zadělala nedodělky finálním obložením , protože se dnes za účasti zástupce výtahové firmy konala schůze majitelů (nájemců?) bytových jednotek . Nedodělky budou pravděpodobně navždy ukryty před zraky nájemníků pod sádrokartonovým obložením . Firma vlastně nic maskovat nemusela , protože jsou místní lidé neuvěřitelně lhostejní a hloupí . Firma těchto vlastností zdejších lidí pravděpodobně využila při plánování rozsahu a způsobu prací a kdyby byl celý výtah vyroben ze starého šrotu a stál by několik milionů tak by se nad tímto stavem pozastavilo jen několik jednotlivců (1-2) a zbytek by pouze koukal a kýval hlavami  .  Výtahové dveře jsou příliš široké a při otvírání není příliš mnoho manévrovacího prostoru .

2017 - Výtah nejezdí svižně a plynule jako v jiných domech . Při "jízdě" je cítit , že výtah zadrhává a často dochází k otřesům v konstrukci domu což je špatně . 

 

 

Plusy nového výtahu -                                         Mínusy 

Je nový a vypadá lépe ( což je logické) .                Pomalejší manipulace .

Více prostoru pro více osob .                                Delší doba přepravy .                                                                                                       Zúžená  schodiště .  

                                                                          Vnitřní skládací dveře.

                                                                          Vnější dveře příliš široké .